تجربه های موفق آموزشی
توصیه ها و رهنمودهای کاربردی برای معلمان
- یقین داشته باشیدکه شما مهم ترین کار را دنیا انجام می دهید.
- فراموش نکنید که شغل شما از دشوارترین شغل های دنیاست.
-سعی کنید همواره در جریان آموزش لبخند بزنید.
-هر گز با دانش آموزان دوستی نکنیداما با همه ی دانش آموزان دوست باشید
-در عمل به دانش آموزان نشان دهید که به تک تک آنها اهمیت می دهید
-هر گز شماره تلفن منزلتان را به دانش آموزان ندهیدمگر به ضرورت
-سعی کنید طرح درستان را کامل و دقیق انجام دهید
-به خاطر داشته باشید طرح درس در جریان آموزش تکمیل می شود
-هرگز مسائل و مشکلات زندگی تان را به کلاس نیاورید
-به کارتان اهمیت دهید و به آن افتخار کنید
-حتما اشتباهات خود را در دفتر یادداشت کنید
-دقت کنید یک اشتباه را دو بار تکرار نکنید
-با خاطر آسوده هرروز را مانند دفتری نانوشته آغاز کنید
-هرگز کینه ی دانش آموزی را به دل نگیرید
-با همکاران همیشه ناراضی گرم نگیرید
-در امر آموزش دقیق باشید به این معنا که نخست در حد معلومات متوسط کلاس تدریس کنید و آنگاه به سراغ کسانی بروید که نیاز به توجه بیشتری دارند
-هرگز در کلاس دانش آموزان ضعیف را از دانشآموزان قوی و زرنگ جدا نکنید
-سعی کنید در کلاس راحت و آرام باشید-
-هرگز در برابر دانش آموزان جبهه گیری نکنید
-خواسته های دانش آموزان را بیشتر مورد توجه قرار دهید
-با دانش آموزان محترمانه برخورد کنید
-خود را برای چالش های زیاد در کلاس آماده کنید
-از موقعیت دشوار نهراسید
-اگرپاسخ سوالی را نمی دانید بگویید فعلا نمی دانم بعدا مطالعه می کنیم و با هم مورد بحث قرار می دهیم
-گاهی در موقعیت خاص کلاسی ؛خود را در جای کودکان قرار دهید و ببینید که چه احساسی به شما دست می دهد
-پایان سخن : در تدریس سعی کنید به واژه های مثبت و نه منفی ،به پاداش نه جریمه ؛ و به لذت یادگیری نه تحمل درس خواندن تکیه کنید.
جهت آشنایی و دریافت شماره تلفن جدید در طرح همسان سازی تلفن (کلیک نمایید)
|
استاد برجسته حوزه افزود: عقیده ما درباره اینکه آیا شادی در ایامی غیر از روز شهادت، موجب هتک حرمت میشود یا خیر، حجت نیست بلکه تشخیص این موضوع بر عهده عرف است جامعه مشخص میکند تا چه زمانی باید عزا نگه داشته شود. به گزارش مهر، آیت الله العظمی سید موسی شبیری زنجانی در جمع تعدادی از روحانیون و طلبههای حوزه علمیه قم که در دفتر این مرجع تقلید برگزار شد، ترویج دهههای پیاپی عزاداری را زمینه ساز رویگردانی جامعه از عزای اهل بیت (ع) دانست و گفتند: همین طور پشت سر هم دهه درست کردن، توسط جامعه قابل پذیرش نیست و به مرور زمان زمینه انکار مجموعه عزاداریها را به وجود میآورد. افراط در عزاداریها به تفریط میانجامد. وی با تأکید بر اینکه موضوع هتک عزاداری را عرف تشخیص میدهد و مسئله ای شرعی نیست، خاطرنشان کرد: حدیث خاصی راجع به مدت زمان عزاداریها وجود ندارد. از نظر شرعی هتک حرمت عزای اهل بیت (ع) خلاف شرع است، اما این که چه کاری هتک حرمت است را خود افراد باید تشخیص بدهند. استاد برجسته حوزه افزود: عقیده ما درباره اینکه آیا شادی در ایامی غیر از روز شهادت، موجب هتک حرمت میشود یا خیر، حجت نیست بلکه تشخیص این موضوع بر عهده عرف است جامعه مشخص میکند تا چه زمانی باید عزا نگه داشته شود. عدهای با افراط در عزاداریها زمینه هتک حرمت را فراهم میکنند آیت الله شبیری زنجانی با ابراز نگرانی از اینکه عدهای امروزه با افراط در عزاداریها زمینه هتک حرمت را فراهم میکنند، گفت: این افراد در این زمینه مسئولند. آیا واقعا کسی که مدعی محب اهل بیت (ع) بودن است موظف به چنین کارهایی است؟! وی ادامه داد: امروزه برخی از منبریها و بعضی از مداحهای بی تقوا حرفهای بی سند و مجالس بی سندی را ترویج میکنند نظر عرف، پس از ترویج آن در جامعه، ممکن است به اینکه هرگونه مجلس شادی در این ایام، هتک حرمت باشد تغییر کند البته در این صورت موضوع هتک حرمت محقق است و افراد هم شرعا موظفند هتک حرمت نکنند ولی آیا ما باید دنبال این باشیم که آنقدر در اذهان مردم بعضی از مصادیق را به عنوان هتک عزاداری مطرح کنیم و آن را تبلیغ کنیم تا واقعا عرف آن را هتک بداند؟ آیا شرع چنین سفارشی به ما کرده است؟
|
دومین همایش همبستگی ملی در حمایت از تیم ملی فوتبال در مسابقات جام جهانی 2014 برزیل در حالی شب گذشته در سالن اجلاس سران از ساعت 20:30 برگزار شد که از موسیقی جام جهانی توسط هنرمند ارزنده کشورمان، احسان خواجه امیری رونمایی شد.
24/26
سخنی بامدیران مدارس ومعلمان |
وقتی عید نوروز شد، غسل کن، لباس نو بپوش، خضاب کن، حمّام برو، بوی خوش استعمال کن. بعد میفرماید: مستحب است روزه بگیرید و بعد از نماز ظهر و عصر چهار رکعت نماز بخوان …
به گزارش تیم رصد پایگاه خبری سمنا به نقل از فرهنگ نیوز، حضرت آیتالله مظاهری جایگاه عید نوروز در اسلام و علت مهر تأیید ائمه اطهار (ع) بر این عید را تشریح کردهاند.
متن سخنان این مرجع تقلید به شرح ذیل است:
* انواع عید
ما ایرانیها سه عید داریم: اوّل، عید اسلامی، که مسلمانهای دیگر هم دارند، مثل عید فطر و عید قربان که در این دو عید نماز عید هم وارد شده است و در قنوت نماز هم نام عید ذکر شده است. همچنین عید مولود پیغمبر اکرم(ص) و یا مبعث آن حضرت.
عید دوّم، عید مذهبی است که فراوان است و همان عیدهایی است که شیعه دارد و عمده ی این عیدها، عید غدیر و نیمه ی شعبان است. همه اعیاد مذهبی ما مهم است، اما عید غدیر و نیمه شعبان، یعنی میلاد باسعادت حضرت ولیّ عصر «ارواح العالمین فداه» اهمیّت خاصّی دارد.
عید سوم ما ایرانیها، عید نوروز میباشد که یک عید ملّی است، یعنی ایرانیها این عید را دارند.
* عید نوروز از نظر اسلام
از روایات فهمیده میشود ائمّه طاهرین(ع) این عید را نه تنها رد نکردهاند بلکه امضاء کردهاند. مرحوم محدّث قمی در مفاتیح از امام صادق(ع) چنین نقل میکند که آن حضرت به معلّی بن خُنیس فرمود: وقتی عید نوروز شد، غسل کن، لباس نو بپوش، خضاب کن، حمّام برو، بوی خوش استعمال کن. بعد میفرماید: مستحب است روزه بگیرید و بعد از نماز ظهر و عصر چهار رکعت نماز بخوان، دو تا دو رکعتی. در رکعت اول بعد از حمد ده مرتبه «انّا انزلنا» و در رکعت دوم ده مرتبه «قل یا ایها الکافرون» در رکعت سوم ده مرتبه «قّل هو الله احد» و در رکعت چهارم ده مرتبه سوره ی فلق و ده بار سوره ناس. بعد دعایی نقل میکند که جزء نماز نیست و میتوان در سجده و غیر سجده خواند[۱].
این دعا جملهای دارد که میفرماید «فَضَّلْتَهُ وَ کَرَّمْتَهُ» یعنی خدایا این عید را تو فضیلت دادی و تو بزرگ شمردی. معلوم میشود امامان معصوم(ع) این عید را به نام عید ملّی امضا کردهاند.
شاید امضای ائمّه ی طاهرین(ع) برای دلیل دیگری باشد. در بعضی از روایات دارد که عید غدیر مصادف بوده است با عید نوروز. یعنی روزی که پیامبر اکرم(ص) امیرالمؤمنین(ع) را به خلافت منصوب کردند، مصادف بوده است با عید نوروز. نمیدانم درست است یا نه. مخصوصاً از نظر علم اعداد و علم ریاضی فضیلت دیگری برای این عید درست کردهاند که نمیدانم درست است یا نه. آنچه میدانم این است که این عید یک امتیازهایی و خصوصیّتهایی دارد که در اسلام خیلی مطلوب است.
* خصوصیّت اول
نظافت در عید نوروز است. مردم لباس نو میپوشند، حمام میروند. اسلام میگوید: «النظافةُ مِنَ الْایمان». از این روایت فهمیده میشود که آدمی که نظیف نیست، مسلمان واقعی نیست. قرآن میفرماید:
(یا بَنی ادَمَ خُذُوا زینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ)[۲]
وقتی میخواهی به مسجد بروی، در اجتماعی وارد شوی، نظیف باش، دندانهایت را مسواک بزن، لباس نو بپوش، عطر بزن. اگر عرق پا یا بدنت بو میدهد رفع کن، و بالاخره، تر و تمیز وارد اجتماع شو. حتی پیامبر(ص) میفرماید:
«لَوْ لا اَنْ اَشُقَّ عَلی اُمَتّی لَاَمَرْتُهُمْ بِالسِّواکِ مَعَ کلِّ صَلاةٍ»[۳]
میترسم بر اُمّتم مشقّت و سختی تحمیل شود والاّ مسواک کردن را به آنان واجب میکردم.
اسلام دوست ندارد لباس سنگین قیمت باشد. اما به همان اندازه که نمیخواهد لباس سنگین قیمت باشد، میخواهد که تمیز باشد.
* تأکید اسلام بر لباس سفید
یکی از عللی که به پوشیدن لباس سفید سفارش شده است، این است که چرک لباس سفید زود نمایان میشود و مجبورند بشویند. اگر یقه کُت مسلمانی چرکین باشد، اگر کفش مسلمانی خاکآلوده باشد، اگر از نظر ظاهر تمیز نباشد، اسلامش کامل نیست. اسلام دوست دارد وقتی وارد اجتماعی میشوید تمیز باشید. در روایات میخوانیم وقتی پیغمبر اکرم(ص) میخواستند وارد کوچه بشوند، در آینه نگاه میکردند واگر آینه نبود در آب نگاه میکردند تا لباس و عمامهشان کج و نامرتّب نباشد[۴]. ما لباسمان ولو ارزان قیمت باشد، باید تمیز باشد. این خانه تکانی که در این عید وجود دارد، کار خوبی است. در روایات میخوانیم که وجود تار عنکبوت در سقف، آشغال در زیر فرش، چرکین بودن صحن یا سالن خانه موجب فقر میشود. رحمت خدا از این خانه برداشته میشود. ملائکه میروند و شیاطین وارد میشوند. در روایات به تمیز بودن خانه اشاره شده است.
یکی از وظایف سنگین خانمها این است که قبل از آمدنِ شوهرش، خود را و خانه را برای آمدن او مهیّا کند. سرو صورت را آراسته کند. لباسی را که شوهرش دوست دارد، بپوشد. حتّی بچّههایش را تمیز کند. خانه را تمیز کند. اگر موقع ناهار است سفره را بیندازد و… والاّ از نظر شوهرداری پایش لنگ است؛ و اگر خانمی، شوهردار خوبی نباشد و وظیفه همسری را به خوبی انجام ندهد، معلوم نیست به بهشت برود.
وقتی به خانه وارد میشوی مواظب باش پایت بوی عرق ندهد، بدنت بو ندهد مواظب باش لباست کثیف نباشد، لباسهای در خانهات نظیف باشد و بالاخره وقتی وارد خانه شدی اول باید دست و صورت را بشویید، وضو بگیرید، اگر وضو نمیگیرید تمیز باشید، و اگر تمیز نیستید (به علت سرکار رفتن و… ) حتماً دوش بگیرید. با بدن تمیز سرسفره بنشینید.
اینها وظیفه مردی است که از بیرون وارد خانه میشود. اگر به وظیفهاش عمل نکند، از نظر زنداری لنگ است و چنین فردی معلوم نیست به بهشت برود.
کار اساسی زن، شوهرداری و بچّهداری است. اگر کار اجتماعی دارد، باید در کنار این دو وظیفه باشد. زیرا کار اصلی زن بسیار سنگین است.
از این رو اسلام با عید نوروز موافق است، زیرا مردم بیشتر به نظافتِ خانه و فرزند و خودشان میرسند.
* خصوصیّت دوم عید نوروز
رفت و آمدهایی است که در این ایام نوروز انجام میشود. اسلام این کار را نیز بسیار دوست دارد. پیغمبر اکرم(ص) میفرماید:
«المؤمِنُ یألَفُ و یُؤلَفُ و لا خَیْرَ فی مَنْ لا یَألَفْ وَلا یُؤلَف»[۵]
یعنی مسلمان آن کسی است که رفت و آمد با دیگران دارد و مسلمان کسی است که آلف و مألوف است. مردم او را میپذیرند و مردم را میپذیرد. هم او مردم را دوست دارد و هم مردم او را دوست دارند. هم رفت دارد و هم آمد. بعد میفرماید: اگر کسی حال گوشهنشینی داشته باشد، با هیچ کس رفت و آمد نداشته باشد، حتّی در متن اجتماع نباشد، خیری در این فرد نیست.
تقوای منفی را اسلام نمیخواهد، گر چه چیز خوبی است، ولی اسلام نمیخواهد. معنای تقوای منفی آن است که شما در خانه تنها بنشینی و با کسی رفت و آمد نکنی؛ و چون تنها هستی، غیبت نمیکنی، تهمت نمیزنی، دروغ نمیگویی نگاه به نامحرم نمیکنی و…
البته انسان گناه نکند خوب است، اما اسلام میگوید تقوای مثبت از تو میخواهم، یعنی باید در متن اجتماع باشی و غیبت نکنی. باید در میان مردم باشی، اما تهمت نزنی، شایعه پراکنی نکنی، دروغ نگویی و چشم چران نباشی.
پی نوشت ها:
[۱]. مفاتیح، اعمال عید نوروز (فصل یازدهم).
[۲]. سوره ی اعراف، آیه ی ۳۱٫ ترجمه: «ای بنی آدم! زینتهای خود را در مقام عبادت برگیرید.»
[۳]. بحارالانوار، جلد ۷۳، صفحه ی ۱۲۶ و فروع کافی، جلد ۳، صفحه ی ۲۲٫
[۴]. بحارالانوار، جلد ۱۶، صفحه ی ۲۴۹ (مضمون روایت در متن نقل شده است).
[۵]. کنزالعمال، جلد ۱، صفحه ی ۱۴۲، حدیث شماره ی ۶۷۹٫
از آنجا که جنوبیها، ماهی خورهای قهاری هستند برای دوری از علائم سرد مزاجی این غذا، همیشه پس از صرف ماهی چند عدد خرما میخورند تا طبع گرم این میوه بر سردی ماهی فائق آید و به هضم بهتر غذا نیز کمک کند.
به گزارش تیم رصد پایگاه خبری سمنا به نقل از دانا شب عید سفره تمام خانوادههای ایرانی پر و پیمان و مملو از غذاهای متنوع و مختلف است. در حقیقت هر روستا، شهر یا شهرستانی براساس سنت و باورهایشان غذاهای رسمی و محلی مربوط به خود را در این شب طبخ میکنند.
به گزارش جام جم، البته غذای اصلی اغلب خانوادههای ایرانی سبزی پلو ماهی است که برخی همراه آن، کوکو سبزی هم میخورند. بعضیها وقتی ماهی سفید میخرند تخمهای درون شکم این ماهی باردار را میگیرند و با آن کوکوی اشپل درست میکنند. برخی به جای سبزی پلو، رشته پلو میپزند و بر این باورند که با خوردن این غذا، از ابتدای سال سر رشته کارها دستشان میآید. تعدادی هم در کنار این غذاها انواعی از آشها را درست میکنند. حال اگر میخواهید بیشترین نفع را از غذاهای شب عید ببرید حتما این مطلب را بخوانید.
سبزی پلو ماهی را با ادویه جات گرم بخورید
بسیاری از افراد عادت دارند سبزی پلو ماهی را با ماست بخورند یا به توصیه کارشناسان تغذیه برای جذب بهتر آهن ماهی، آن را با چاشنی آبلیمو یا آب نارنج طعم دار کنند، اما باید بدانید از نظر طب سنتی ماهی طبع سردی دارد. البته به گفته حکما ماهیهای اقیانوسیه و جنوب به دلیل پرورش در آبهای شور، سردی کمتر و ماهیهای آبهای شیرین معتدلتر هستند، اما در هر حال ماهی نوعی آبزی است که با مزاجهای سرد و تر سر ناسازگاری داشته و شمالی و جنوبی آن هم میتواند دردسرساز باشد. یعنی ممکن است موجب ناراحتیهای گوارشی، رخوت، خواب آلودگی، تهوع و استفراغ شود و هضم ثقیلی داشته باشد. حال اگر شما این آبزی سرد مزاج را با آبلیمو، ترشی لیته، سیر ترشی، ماست، دوغ یا تخممرغ بخورید، حتی اگر پرفشاری خون هم داشته باشید عواقب سردی آن دوچندان خواهد شد.
در نتیجه توصیه شده است بویژه افرادی که نوع مزاج خود را نمیشناسند یا سرد مزاج هستند سبزی پلو، ماهی، میگو و کوکو سبزی را با سبزیها یا ادویهجات گرم همچون نعنا، گشنیز، ترخون، گلپر، زیره، دارچین، زنجبیل یا فلفل سیاه میل کنند تا سردی آن را به اعتدال رسانند. البته حکما گفتهاند آب نارنج تنها چاشنی ترشی است که طبع گرم دارد و بهترین طعمدهنده آبزیان محسوب میشود.
جالب است بدانید از آنجا که جنوبیها، ماهی خورهای قهاری هستند برای دوری از علائم سرد مزاجی این غذا، همیشه پس از صرف ماهی چند عدد خرما میخورند تا طبع گرم این میوه بر سردی ماهی فائق آید و به هضم بهتر غذا نیز کمک کند.
اگر میخواهید شب، خواب آرامی داشته باشید بهتر است سبزی پلو ماهی و کوکوی اشپل را در روز عید و هنگام ناهار میل کنید و همراه آن آب ننوشید. زیرا آب سبب رقیق شدن شیره معدی و دیر هضمی و سنگینی بیشتر ماهی و تخمهایش میشود. سبزیهای پلویی که حاوی شوید، تره و جعفری بیشتری باشد میتواند تا حدود زیادی طبع سرد ماهی و برنج را تعدیل دهد.
این را هم بدانید سیر طبع بسیار گرمی دارد و اگر چند عدد آن را همراه ساقه سبزش روی دمی سبزی پلو بگذارید یا در روغن یا در حین بخار پز کردن ماهی استفاده کنید نهتنها از عطر و طعم اشتهابرانگیز آن سود میبرید بلکه خوشمزگی آن را دوچندان میکنید.
کوکو سبزی را با گردو و زرشک طعمدار کنید
اما این سوال مطرح است اگر از سبزیهای منجمد و خشک برای تهیه کوکو و سبزی پلو استفاده کنیم تا چه میزان از خواص مغذی این غذاها کاسته میشود و چه ترکیباتی سبب خوشطعمتر شدن کوکو سبزی میشود؟
سبزی بر اثر خرد شدن و مجاورت با هوا بلافاصله اکسید و از ارزش آن کاسته میشود. حال اگر این سبزی همچون برخی مراکز ترهبار خرد و کیسه شود و مدتی طول بکشد تا به فروش رسد بدون شک بخش زیادی از ویتامینهایش را از دست میدهد، اما اگر سبزی پس از خرد شدن بلافاصله منجمد شود در مقایسه با روش قبلی، تخریب مواد مغذی سبزی به کمترین میزان میرسد. البته لازم است بدانید اگر سبزی را به صورت تازه بخرید و بلافاصله پس از خرد کردن طبخ کنید باارزشترین سبزی محسوب میشود.
درباره سبزی خشک نیز باید بگوییم این سبزی چون برای خشک شدن در مجاورت حرارت یا نور خورشید قرار میگیرد و ماندگاری بالای آن سبب میشود با تاخیر مورد استفاده قرار گیرد کمترین ارزش غذایی را دارد. بخصوص انواعی که به صورت فلهای و غیربهداشتی عرضه میشود و تاریخ مصرف آن معلوم نیست.
این را هم بدانید کوکوسبزی یکی از کوکوهایی است که معمولا میزان زیادی روغن به خود جذب میکند بنابراین بهتر است سبزی آن را قبلا نیمپز کنید تا جذب روغن به حداقل برسد. برای ایجاد طعم خوشایند و افزایش ارزش تغذیهای کوکو سبزی بویژه برای کودک و نوجوان میتوانید از مغز گردو و زرشک استفاده کنید. مصرف سبزی پلو و کوکو در ایام عید که مصرف تنقلات یبوستآور زیاد است از خشکی مزاج جلوگیری میکند.
رشتهپلو، باب میل قدیمیها
رشتهپلو یکی از غذاهایی است که شب عید خورده میشود و معمولا باب میل نسل قدیم است. رشته، فرآوردهای خمیری است که از آرد گندم، آب و نمک تهیه میشود و ارزش و کالری آن همانند نان و غلات است. در نتیجه مثل پلو چاق میکند و برای مبتلایان به دیابت و سیلیاک باید با نظر پزشک مصرف شود. برخلاف تصور عامه، رشته پلویی با رشته آشی ترکیبات یکسانی دارد با این تفاوت که آرد به کار رفته در رشته پلویی سبوس بیشتری دارد و آن را کمی تفت میدهند تا قهوهای روشن شود، اما رشته آشی خام و سفید رنگ است. رشته آشی به دلیل آن که از آرد ستاره بدون سبوس تهیه میشود نسبت به رشته پلویی ویتامینهای گروه B کمتری دارد و برخی املاح معدنی را ندارد.
کوکوی اشپل، بینظیر است
شاید تا به حال نام اشپل را نشنیده باشید. اشپل به تخم ماهیهای مادهای چون ماهی سفید، کولی، کولمه و کپور میگویند که مرغوبترین و خوشمزهترین آن مربوط به تخم ماهی سفید است. همان ماهیهای سفیدی که شب عید از ماهیفروشان تهیه میکنید و آنها هم از ناآگاهی شما سوءاستفاده کرده و اشپلش را به شما نمیدهند و آن را همچون سایر مواد زاید داخل شکم ماهی سریع از نظرتان دور میکنند و پس از رفتن شما آن را میفروشند.
اشپل بسیار نیروبخش است و شمالیها با آن کوکوی لذیذی تهیه میکنند و معمولا برای معطر شدن، در آن اندکی سیر و سبزی پلویی میریزند و همراه نان یا سبزی پلو و با مخلفاتی چون زیتون پرورده و گردو میخورند. به گفته متخصصان تغذیه، یک قاشق غذاخوری اشپل معادل یک سهم روغن و دو قاشق آن معادل یک سهم گوشت و بسیار پرکالری است. اشپل به دلیل داشتن ویتامینهای A، E، D، B و املاح معدنی ید، فسفر و همچنین پروتئین و اسیدهای چرب مفید امگا ـ ۳ یک وعده غذایی اصلی محسوب میشود و مقوی سیستم ایمنی بدن است و با تقویت اعصاب از بروز علائم افسردگی جلوگیری میکند.
اشپل همچون برخی کنسروهای تن میتواند آلوده به میکروب خطرناک بوتولیسم باشد. در نتیجه هنگام طبخ حتما از مغز پخت شدن کوکوی آن مطمئن شوید و بدانید بارزترین ملاک تازگی اشپل وجود بادکنک متصل به آن است که باید پر باد و سفت باشد.
در ایام عید، روزی یک وعده آش بخورید
از آنجا که در ایام عید مصرف آجیل و تنقلات با طبع گرم زیاد است برخی گرم و سرد چشیدگان روزگار بر این باورند که مصرف انواع آش با طبع سرد همچون آش آلو، آش گوجه، آش انار، آش تمر هندی، آش قره قروت، آش جو، آش ماش و آش دوغ میتواند علاوه بر ارزش غذایی بالا با لینت مزاج و رفع یبوست، دستگاه گوارش را جلا دهد و با دفع سموم و زواید، کبد را پاک و از تنبلی نجات دهد. در نتیجه بهتر است از همین روزهای پایانی سال که آجیلخوری شروع و تا سیزده بدر ادامه پیدا میکند یک وعده در روز آش بخورید.
كليپ چشمه ناز
چشمه ناز ونک یکی از جاذبه های گردشگری استان اصفهان است که در فاصله 175 کیلومتری جنوب استان و33 کیلومتری جنوب غربی شهرستان سمیرم واقع شده است.این چشمه از ارتفاعات کوه 2500 متری دالان در شهر ونک سمیرم سر چشمه می گیرد و با پیوستن به رود خانه شمس آباد منظره بکر و بی بدیعی را بوجود آورده.در این کلیپ تلاش بر این شده تا علاوه بر تنوع زیست محیطی اکوسیستم طبیعی و حیات جانوری،سازگاری مردم در کنار این مواهب الهی به تصویر کشیده شود.از همین منطقه نیز مستند 5 قسمتی با عنوان چشمه ناز،رویایی دست یافتنی تهیه شده است.
تهیه کننده:محمد منتظر الحجت
کار گردان: بهمن داوری
تصویر:محسن میرزایی
صدابردار:فرامرز مختاری
تدوین:مهدی شاهسواری
بازیگران:لاله شاه نظری/علی رضایی
دستیاران تهیه:سید حسن حسینی/مجید اعکاف زاده
صدا و سيماي مركز اصفهان
چشمه ناز ونک
تعداد امتیاز دهندگان: 1
تعداد بازدید: 747
تاریخ انتشار: دوشنبه, 24 مهر 1391 ساعت 16:15
دانلود محتوا
وقتی یکی را دوست دارید، آرزوھایتان آرزوھای اوست.
وقتی یکی را دوست دارید، به زندگی ھم عشق می ورزید.
وقتی یکی را دوست دارید، واژه تنھایی برایتان بی معناست.
وقتی یکی را دوست دارید، برای دیدن مجددش لحظه شماری می کنید.
وقتی یکی را دوست دارید، ناخودآگاه برایش احترام خاصی قائل ھستید.
وقتی یکی را دوست دارید، تحمل دوری اش برایتان سخت و دشوار است.
وقتی یکی را دوست دارید، ھر چیزی را که متعلق به اوست، دوست دارید.
وقتی یکی را دوست دارید، حتی تصور بدون او زیستن برایتان دشوار است.
وقتی یکی را دوست دارید، در کنار او که ھستید، احساس امنیت می کنید.
وقتی یکی را دوست دارید، به علایق او بیشتر از علایق خود اھمیت می دھید.
وقتی یکی را دوست دارید، حاضرید از خواسته ھای خود برای شادی او بگذرید.
وقتی یکی را دوست دارید، حاضرید برای خوشحالی اش دست به ھر کاری بزنید.
وقتی یکی را دوست دارید، حاضرید به ھر جایی بروید که فقط او در کنارتان باشد.
وقتی یکی را دوست دارید، زمانی که در کنارش راه می روید احساس غرور می کنید.
وقتی یکی را دوست دارید، حتی فکر کردن به او باعث شادی و آرامش تان می شود.
وقتی یکی را دوست دارید، با موفقیت و محبوبیت او شاد و احساس سربلندی می کنید.
وقتی یکی را دوست دارید، شیرین ترین لحظات عمرتان لحظاتی است که با او گذرانده اید.
وقتی یکی را دوست دارید، حتی با شنیدن صدایش، ضربان قلب خود را در سینه حس می کنید.
وقتی یکی را دوست دارید، او برای شما زیباترین و بھترین خواھد بود اگر چه در واقع چنین نباشد.
وقتی یکی را دوست دارید، تحمل سختی ھا برایتان آسان و دلخوشی ھای زندگی تان فراوان می شوند.
وقتی یکی را دوست دارید، به ھمه چیز امیدوارانه می نگرید و رسیدن به آرزوھای تان را آسان می شمارید.
وقتی یکی را دوست دارید، در مواقعی که به بن بست می رسید، با صحبت کردن با او به آرامش می رسید.
وقتی یکی را دوست دارید، شادی هایش برایتان زیباترین منظره دنیا و ناراحتی هایش برایتان سنگین ترین غم دنیاست
آنکس که بداند و بداند که بداند
آنکس که بداند و نداند که بداند
بیدار نمایید که بسی خفته نماند
آنکس كه نداند و بداند که نداند
لنگان خرک خویش به منزل برساند
آنکس که نداند ونداند که نداند
در جهل مرکب ابد الدهر بماند
.
.درکشورما وضع چنین است :
آنکس که بداند وبداند که بداند
باید برود غازبه کنجی بچراند
آنکس که بداند و نداند که بداند
بهتر برودخویش به گوری بتپاند
آنکس که نداند و بداند که نداند
با پارتی و پول خر خویش براند
آنکس که نداند و نداند که نداند
برپست ریاست ابدالدهر بماند
مقاله حاضر مقاله ای مروری است که در ابتدا از مشکلات املا واملا نویسی سر کلاس و مدارس ابتدایی پرداخته و
ریشه های فردی در محیط این مشکلات را مورد بررسی قرار گرفته و با ارائه راه کارهایی برای رفع مشکل آموزگاران سر
کلاس و کمک و همیاری به دانش آموزان در خانواده پرداخته است.
مقدمه :
تعریف املا: املا کلمه ای است عربی ومصدر. این کلمه در ترجمه فارسی به معنای پر کردن نویسانیدن، دیگری را به تلقین
از خود چیزی گفتن، مطلبی را تقریر کردن تا کسی بنویسد.
نوشتن از تلقین مطلبی که دیگری تقریر کند. طریقه نوشتن کلمات درست نویسی ،نوشتن ترکیب حروف موافق قاعده
رسم الخط استفاده شده است (دهخدا 1375)
ریشه لاتین املا فرانسوی است و به معنای مطلبی که کسی املا کند ودیگری بنویسد. جمع کلمه املا امالی است و
کتاب های بسیاری به نام امالی داریم یعنی دیگران گفتند وافرادی می نوشتند و بعد ها به صورت سند های مهم
علمی می شوند. املا گویی واملا نویسی یکی از مهارت های پیچیده و مهم و اساسی زبان فارسی است.
بدیهی است که با نوشته ای که با غلط املایی همراه باشد ارتباط زبانی بین افراد جامعه به نحو موثر برقرار نمی شود.
بنابراین لزوم توجه به این درس کاملا روشن است و در نوشتن املا دانش آموزان عزیز باید موارد زیر را رعایت کنند.
الف – خوب گوش دادن و تشخیص دقیق کلمات ودرک آن ها
ب – خوب تشخیص دادن ،یادآوری و مجسم ساختن تصویر و باز شناسی آن کلمه در ذهن
ج – درست نویسی، نوشتن صحیح حروف سازنده کلمه و توالی مناسب آن ها (سایت پژواک )
تعریف کودک استثنایی :
کودک استثنایی اول یک کودک است ( انسان است با همه خصوصیات و صفات یک انسان ) و بعد کودکی است با
خصوصیات و تفاوتهای استثنایی نسبت به سایر کودکان. و همین ویژگیها و خصوصیات است که معلمان و اولیا باید خودشان
را با آن سازگار کنند.
در واقع بین تمام خصوصیات روانی و جسمانی و تمام استعدادهای مختلف هر فرد تفاوت های مشهودی موجود است پس
می توان گفت که هر فرد نسبت به افراد دیگر استثنایی است و کلمه استثنایی بطور اعم و به معنای دقیق علمی خود
نمی تواند فقط به گروه های خاصی از افراد جامعه اطلاق شود.
بنابراین آنچه که ما اصطلاحاً « کودک استثنایی » می گوئیم بدین معناست که کودک از نظر هوشی و جسمی و روانی و اجتماعی بمیزان قابل توجهی نسبت به دیگر همسالان خود متفاوت می باشد و نمی تواند بنحو مطلوب حداکثر استفاده از برنامه های آموزش و پرورش عادی ببرد.
در اینگونه کودکان واکنشها، ویژگیهای خاص دارد بدلیل اینکه کودک رشد فکری کامل ندارد و بدلیل اینکه نمی تواند بر
رفتارهای خود کنترل داشته باشد و یا اگر عمل خلافی از او سر زد احساس گناه و تقصیر کند، چون از نظر شخصیتی
نارس و نابالغ است، ناگزیر نیازمند به توجه خاص و آموزش و خدمات فوق العاده ای است.
عنوان کودکان استثنایی در مکاتب امریکا و انگلستان فرق می کند. در امریکا به تمام کودکانی که بنحوی با کودکا
طبیعی و همسن خود از نظر فکری، جسمی، عاطفی. عقلانی، رفتاری و … فرق داشته باشد استثنایی گفته می شود
و مسلماً با قبول این تعریف یک کودک نابغه، نابینا، ناشنوا و عقب مانده ذهنی همه استثنایی هستند.
در انگلستان لغت استثنایی را محدود به تیزهوشی می کنند و سایر کودکانی را که به عللی تحت حجامت و آموزش
خاص هستند کودکان ویژه می گویند. (هالامان ترجمه جوادیان -1371)
بطور کلی این کودکان را باید از سه نظر مورد مطالعه قرار داد :
• آنهایی که از بدو تولد به علت ناراحتیهای ارثی و اختلالات مادرزادی بیماری مشخصی دارند مانند منگولها، هیدروسفالی و …
• کسانی که از ابتدا با وسایل تشخیصی می توان به بیماری آنها پی برد. مانند : اختلالات غدد مترشحه داخلی،
دررفتگی مادرزادی لگن و …
• افرادی که نقص عضو و بیماری آنها در طول رشد مشخص می شود.
مانند : فج مغزی، غقب ماندگی ذهنی، ضای
تعریف اختلالات یادگیری :
زمانی که کودکان با نارساییهای یادگیری را در رده کودکان با آسیب مغزی طبقه بندی می کرده اند و زمانی دیگر آنان را
کسانی با اشکالات خفیف مغزی می پنداشتند. اما در تازه ترین مطالعات در این زمینه برای آنان اصطلاح کودکان با
نارساییهای ویژه یادگیری گزیده شده است.
کودک با آسیب مغزی کودکی است که پیش از زایمان در طول مدت آن یا پس از تولد دچار صدمه یا عفونت مغزی شده باشد
در نتیجه این آسیب جسمی ممکن است نفصها یا اشکالاتی در سیستم اعصاب کودک به صورت آشکار یا پنهان بروز کند ولی
به هر حال چنین کودکی دارای دشواری در ادراک تفکر یا رفتار هیجانی به طور جداگانه یا ترکیبی از آنها است. این دشواریها
را می توان از طریق آزمونهای ویژه ای نشان داد. کودکی که دارای این اشکالات است نمی تواند مانند دیگر کودکان طبیعی
د ریادگیری پیشرفت داشته باشد. بدیگر سخن این مشکلات مانع یادگیری ان می شوند یا موجب کند شدن فرایند یادگیری
در او می گردند. (نراقی – 1380)
تمام افرادی که دچار صدمات مغزی هستند الزاما دارای نارساییهایی در یادگیری نیستند. در طول سالهای 1960 اصطلاح
اشکلالات خفیف مغزی جایگزین اصطلاح آسیب مغزی گردید. این اصطلاح هم به کودکان مورد نظر استراس و هم به کودکانی
که دشواری در ادراک و یادگیری داشتند اطلاق می شد. کودکان با اشکالات خفیف مغزی کودکانی هستند که از نظر هوش
کلی نزدیک متوسط متوسط یا بالاتر از متوسط اند اما مشکلات و دشواریهایی ویژه د ریادگیری یا رفتار دارند. میزان این
مشکلات از خفیف تا شدید متفاوت است.
علت اصلی این دشواریها انحراف اعمال مربوط به سیستم اعصاب مرکزی از حالت عادی است که به صورتهای گوناگون مشخص
می شود. مانند دشواری در درک - فهم - زبان - حافظه - کنترل - توجه - اعما ل حرکتی و. .. این انحرافات ممکن است
در اثر نقص ژنهای گوناگون اختلال در سوخت و ساز - ضربات مغزی یا سایر بیماریها و حوادثی که در طول سالهایی که
برای رشد و تکامل سیستم اعصاب مرکزی لازم است یا از علتهای ناشناخته ای بوجود آید.
از نظر آموزشی کودکانی دارای نارساییهای یادگیری هستند که تفاوت فاحشی بین توانایی هوشی بالقوه آنان و
عملکردشان در ارتباط با فرایند یادگیری وجود داشته باشد. و جود این تفاوت ممکن است همراه با اشکال مشخص
شده ای در سیستم اعصاب مرکزی باشد اما باید به خاطر داشت که این تفاوت ناشی از عقب ماندگیهای
ذهنی - محرومیت فرهنگی و اموزشی - اشکالات شدید هیجانی یا نقص در حواس مختلف نیست.
مشکل عمده در این تعریف تعیین توانایی هوش بالقوه کودک است زیرا توانایی کودک معمولا از طریق عملکرد او در اجرای نوعی
از آزمونهای هوشی بدست می آید و این عملکرد تحت تاثیر انگیزشهای کودک و سایر عوامل ناخواسته خارجی قرار می گیرد.
این اشکالات ممکن است در کودکان به صورتهای گوناگون مانند :
دشواری در گوش دادن - فکر کردن - صحبت کردن - خواندن - نوشتن - هجی کردن - حساب کردن ظاهر شود. این تعریف
شامل کودکان با صدمه مغزی - آسیب مغزی - نارساخوانی - آفازی و... می شود اما آن دسته از کودکانی را که اشکال
اساسی یادگیری آنان در نتیجه نقص بینایی - شنوایی - حرکتی - عقب ماندگی ذهنی - اشکالات هیجانی یا محرومیتهای
محیطی است در بر نمی گیرد. از تعاریف مختلفی که متخصصین در زمینه کودکان با نارساییهای یادگیری ارائه داده اند
می توان ویژگیهایی به خلاصه زیر برای آنان بر شمرد :
1- این کودکان دارای بهره هوشی تقریبا عادی یا بالاتر هستند.
2- این کودکان از نظر حواس مختلف بینایی و شنوایی. .. سالم هستند.
3- این کودکان از امکانات از امکانات محیطی و آموزشی نسبتا مناسبی برخوردار هستند.
4- این کودکان دارای نابهنجاریهای شدید رفتاری نیستند.
5- پیشرفت آموزشی این کودکان به طور قابل ملاحظه ای کمتر از بهره هوشی - سن و امکانات آموزشی که از آن
برخوردارند است.
عللی را که برای شکست این کودکان در امر یادگیری شایسته ذکر است چنین می توان خلاصه کرد :
الف - فقدان انگیزش کافی
ب - فقدان توجه و دقت لازم
ج - دقت بیش از اندازه به جزیی از کل
د- فقدان هماهنگی لازم در حرکات
توصیه می شود چون این کودکان با برخورداری از هوش عادی ممکن است در یک یا چند زمینه یادگیری مانند :
خواندن - نوشتن - هجی کردن - حساب کردن - توجه کردن و. ... مشکل داشته باشند توسط یک گفتار درمان
ارزیابی و درمان گردد.
علائم بالینی ناتوانی یادگیری
سن پیش دبستانی
- نسبت به بچه های دیگر، دیرتر صحبت می کند.
- هنگام محاوره برای یافتن کلمات صحیح ناتوان است.
- نمی تواند در یک دسته بندی خاص، کلمات را به سرعت نام ببرد.
- در قافیه ساختن مشکل دارد.
- در یادگیری الفبا، روزهای هفته، رنگ ها، شکل ها و اعداد مشکل دارد.
- فوق العاده بیقرار است و براحتی حواسش پرت می شود.
- نمی تواند از دستورات یا قواعد پیروی کند.
کودکستان تا کلاس چهارم
- در یادگیری ارتباط بین حروف و صداها کند است.
- نمی تواند صداها را با هم ترکیب کند تا کلمات را بسازد.
- اشتباهات ثابتی در خواندن و هجی کردن دارد.
- مشکلاتی در به یاد آوردن توالی ها و گفتن زمان دارد.
- در یادگیری مهارت های جدید کند است.
- در برنامه ریزی مشکل دارد.
کلاس پنجم تا سوم راهنمایی
- در یادگیری پیشوندها، پسوندها، ریشه کلمات و سایر روش های خواندن کند است.
- از خواندن با صدای بلند پرهیز می کند.
- در ریاضیات با مسأله های نوشتنی مشکل دارد.
- در قسمت واحدی از یک متن نوشته شده یک کلمه را به صورت های مختلفی هجی می کند.
- از تکالیف خواندنی و نوشتنی پرهیز می کند.
- در به یادآوری و درک آنچه خوانده است، مشکلاتی دارد.
- کارها را به کندی انجام می دهد.
- مشکلاتی در درک، یا تعمیم دادن مفاهیم دارد.
- دستورات و اطلاعات را اشتباه می خواند. هالامان ترجمه ماهر – 1380)
کودکان دیر آموز :
اکثر کودکانی که با نام دیر آموز شناخته میشوند بر خلاف تصور اطرافیان ومربیان فاقد استعداد نیستند بلکه مطالب را دیرتر از
سایر کودکان فرا می گیرند. تعدادزیادی از این گروه با استفاده از روش های خاص آموزشی به تدریج به پای سایر
کودکان می رسند. کودک دیر آموز نیز مانند هر کودک دیگر باید از آموزش و پرورش صحیح ومناسب خود استفاده کند.
مربیان باید این گونه کودکان را به سرعت سناسایی نمایند و با ترتیب ساعاتی فوق العاده و تکرار و غنی سازی برنامه
مدرسه را برای آنان چون زندانی سرد ومحیطی غیر قابل پذیرش نسازند. تعداد این قبیل دانش آموزان در مدارس بسیار
است که توجه مدرسه و مربی می تواند به سهولت مشکل آنان را بر طرف سازد و تحصیل ومدرسه را برای آنان قابل هضم نماید.
بسیاری از کودکان دیر آموز ممکن است پس از مدتی چون سایر کودکان وحتی بهتر از آنان دروسی مختلف را فرا گیرند.
نباید فراموش کرد که نوابغ ودانشمندانی چون ادیسون و نیوتن در آغاز کودکی جز کودکان تنبل و دیر آموز بوده اند ولی
بعد ها شکوفایی خاصی در آنان ظاهر گشته است. نقصان توانایی فرد در فراگیری ممکن است معلول برخی مسایل
جز ءی باشد که با بر طرف شدن علت کودک به حال عادی خود برگرددو در فراگیری حتی بهتر از دیگران شود. لذادر این
مورد نباید شتاب کرد وبا عناوینی چون تنبل و کودن آینده وی را خراب نمود.
دیر آموزی را نباید خصلتی فطری دانست بلکه ممکن است معلول بیماری تعلیم وتربیت ناصحیح ،محیط خانوادگی
نامناسب ،فقر غذایی ،بی دقتی وحتی رفتار ناصحیح مربی و اطرافیان ،رفع علت وکوشش در رغبت در دانش آموز
در اکثر موارد نتیجه ای مفید داشته است.
جداسازی کودکان دیر آموز از سایر کودکان وتشکیل کلاس جداگانه برای آن ها صحیح نیست وباید به آنان در میان کودکان
دیگر با توجهی بیشتر آموزش داد. ضمنا مربیان و پدران و مادران این گونه کودکان نباید توقعی ما فوق استعدادوامکان
از آنان داشته باشند وباید مقدورات وقدرت آن ها را در نظر گیرند. توجه به بهداشت روانی همچنین خانواده و محیط زندگی
این گونه کودکان را نباید از نظر دور داشت.
کودکان دیرآموز گاهی ازآن جهت که نمی توانند خود را با کلاس و همکلاسان وفق دهند منزوی می گردند. در بازی های
گروهی شرکت نمی کنند وبیشتر به تماشای بازی تا شرکت در آن رغبت نشان می دهند. مربی بایددر این مورد
وی را بهشرکت در بازی تشویق کند. حتی در مواردی مربی میتواند با شرکت خود در بازی وطلب کمک از دانش آموز
منزوی وب رابه شرکت در بازی راهنما کرد.
کودکان دیر آموزممکن است گاهی بر عکس شرور و پرخاشگر کردند وبه سبب ناهماهنگی با کلاس وسرزنش مربی نوعی نا سازگاری در آنان به وجود آید وبکوشندتا از طریق پرخاشگری، دروغ گویی،
خیالبافی و گفتن مطالبی که صحت ندارد به جبران حقارتی که به سبب ناهماهنگی باکلاس وسرزنش مربی احساس نموده اند از این طریق بین هم کلاسان کسب شخصیت کنند.
نباید فراموش کرد که کودکان دیر آموز چون سایر کودکان می اندیشند، استدلال می کند ودوست دارد که از نظریاتش
استفاده شودو به افکارش احترام گذارند. (پاکزاد 1368)
مشکلات املا نویسی :
مشکلات املا نویسی انواع مختلفی دارد که عبارتند از جا انداختن کلمات – وارونه نویسی – غلط نویسی حروف – ننوشتن
حروف ع – اشتباه در نوشتن کلمات استثنا مانند (حمزه – خوا – و - ئ ) – اضافه نویسی حرف – ننوشتن تشدید –
اشتباه سمعی و تلفظی – کم و زیاد گذاشتن دندانه – اشتباه نوشتن شکل ظاهری حروف – اشتباه در نوشتن
رسم الخط جدا نویسی – متصل نویسی کلمات – کم و زیاد سر کج – قرار دادن ه در آخر کلمات –
علل مشکلات املا نویسی :
برخی از اشکالات عمده دانش آموزان به صورت آموزشی می با شد. اشتباه نویسی در شکل ظاهری حروف نوشتن
که در موقع تدریس هر درس بر این کلمه هایی که دانش آموزان اشکال دارند باید بیشتر تمرین و تکرار شوند که اغلب
این ها کلماتی هستند که دانش آموز آن را خوب یاد نگرفته ویا در ذهنش نیست.
ضعف حافظه دیداری – یعنی این که دانش آموز شکل کلمه را در ذهن خود فراموش می کند.
ضعف آموزشی – یعنی این که فرد طریقه نوشتن صحیح را خوب یاد نگرفته است.
وارونه نویسی کلمه را وارونه می نویسد ضعف در دقت – قرینه نویسی- ضعف در حساسیت شنیداری
جدول غلط های املایی و نوع آن
نارسا نویسی :
اصطلاح نارسا نویسی در مورد کودکانی به کار می رود که به رغم داشتن هوش طبیعی بسیار بد می نویسد. این کودکان
از نظر جسمی و حسی مشکل قابل ملاحظه ای ندارند. از امکانات محیطی – آموزشی مناسبی برخوردارند و دارای
نابهنجاری شدید رفتاری نیستند و در عین حال پیشرفت آموزشی آنها نسبت به بهره هوشی ،سن و امکانات آموزشی
شان به مراتب کمتر است. آنان در یک یا چند ماده درسی که مربوط به نوشتن و املا است به وضوح مشکل دارند
.نارسا نویسی اختلاللی ویژه در یادگیری محسوب می شود. نارسا نویسی در مورد کودکانی به کار می رود که
به رغم برخورداری از هوش طبیعی بسیار بد می نویسند معمولا این کودکان از نظر حواس بینایی،شنوایی و...سالم هستند
. از امکانات خانوادگی و آموزشی وبه طور کلی از محیط مناسبی برخوردارند دارای نابهنجاری شدید اخلاقی نیستند.
با وجود همه این ها پیشرفت آموزشی و درسی آنها به طور قابل ملاحظه ای کمتر از بهره هوشی سن و امکانات آموزشی
است که آنها از آن برخوردارند.این دسته از دانش آموزان در یک یا چند ماده درسی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم
به نوشتن املا مربوط است مشکل دارند.
به طور معمول به دانش آموزانی برچسب نارسایی زده می شود که دوسال اول دبستان را پشت سز گذاشته باشند
و به نوشتن غلط های فاحش وزیاد ادامه دهند.این دانش آموزان طبقه ای ازدانش آموزان با اختلافات ویژه یادگیری را
تشکیل می دهند.
باید به خاطر داشت که در بسیاری از موارد مشکلات نوشتن (رو نویسی)و املا (دیکته) دانش آموزان ممکن است
به علت تدریس ناکافی ونادرست معلمان تازه کار که خود از آموزش کافی برخوردار نیستند باشد ویا به دلایلی
مانند غیبت های طولانی ومکرر دانش آموز یا معلم ،تغییر مدرسه،کلاس های پرجمعیت،روابط نامطلوب معلم و
دانش آموز وبرنامه درسی نامناسب ومانندآنه باشد که در این صورت مشکل دانش آموز با تعریف مذکور تطابق
ندارد واحتمالا با رسیدگی به وضع موجود واصلاح آن برطرف می شود.(سیف نراقی و نادری 1374صص289و299)
تشخیص نارسا نویسی مستلزن توجه به مراحل زیر است:
1-اندازه گیری سطح هوش کودک
2-آمایش عصبی ونیز حواس پنج گانه
3-بررسی امکانات ومحدودیت های آموزشی(کلاس مدرسه)؛برای مثال شیوه تدریس معلم نمره های درسی ،غیبت
دانش آموز،جمعیت کلاس و...
4-بررسی لازمبه منظور آگاهی از وجود یا نبود نابهنجاری های عاطفی ورفتاری در خانواده و مدرسه 5-بررسی لازم
در زمینه مواردی که در مبحث علل به آن ها اشاره کردیم مواردی از قبیل مهارت خواندن ،ادراک فضایی
،هماهنگی چشم و دست ،برتری جانبی،حافظه بینایی و شنوایی و...(هالاهان ترجمه جوادیان)
درمان اختلالات یادگیری :
رفتاردرمانی
روان درمانی
کاردرمانی ذهنی
گفتار درمانی و یکپارچه سازی حسی
فعالیتهای درمانی بکاررفته:
بیو فیدبک
تحریکات وستیبولار
تحریکات حسی (سطحی، فشاری، عمقی) در اندامها و بدن
تقویت مهارتهای ادراکی-حرکتی
تقویت مهارتهای ارتباطی (کلامی و غیرکلامی)
تقویت مهارتهای خودیاری
تقویت مهارتهای شناختی و ترسیمی (پاکزاد 1376)
نکاتی در مورد املا نویسی :
- فضا سازی ایجاد فضای آرام شاد ولذت بخش
- پس از بازی های شاد وقت مناسبی برای املا می باشد بنابراین می توان بعد از زنگ ورزش در برنامه املا را گنجاند
تا دانش آموز از این درس لذت ببرد.
- طرح املای خلّاق علاقه بچّه ها را به این درس بیشتر می کند.
- از املای یک سویه پرهیز شود.
- گاهی استراحت میان املا ضروری است. (همان )
درمان اختلالات املا نویسی
تقویت حافظه دیداری ،تقویت حافظه شنیداری ،تقویت عضلات وماهیچه دست برای تند نویسی از جمله کارهایی است
که باید برای دانش آموزان انجام شود از قرار زیر است.
- مچاله کردن کاغذ یا روزنامه باطله به شکل سرگرم کننده ویا به حالت مسابقه بین والدین وفرزند
- بازی با خمیر بازی ویا گل مجسمه سازی
- برش اشکال هندسی وغیره بر روی کاغذ ومقوا به وسیله قیچی کوچک
- بازی با راکت پینگ پنگ جهت تقویت مچ دست
- پیچاندن نخ دور قرقره
- تغذیه مناسب وپر کالری (همان )
جهت تقویت هماهنگی بین دیدن وحرکت وافزایش دقت
- نشانه گیری به وسیله توپ یا پرتاپ توپ به داخل سبد
- تیله بازی
- پرتاپ حلقه های پلاستیکی برروی تیرکهای عمودی
- تیراندازی ونشانه گیری توسط تفنگ های پلاستیکی
- نخ کردن سوزن درشت وبه تدریج سوزن ها کوچک تر کردن سوزن
- ردکردن مهره های توخالی از نخ وساختن گردنبند
- حمل لیوان پر از آب هنگام راه رفتن وتلاش در نریختن آب از لیوان
- دوخت ودوز ساده
تقویت حافظه دیداری و شنیداری
- بازی نشان دادن تصاویر رنگی وسپس پنهان ساختن تصویر و از کودک درباره آن سوال کردن
- چندین کارت مصور را به کودک نشان می دهیم.پس از این که کودک به آن نگاه کرد وآن را به خاطر سپرد
از او می خواهیم که چشمان خود را باز کرده و بگوید کدام کارت حذف شده است.
- همین بازی را می توان در ترتیب چیدن کارتها انجام داد وجای آنها را عوض کرد و کودک باید بگوید کدام دو کارت
جابه جا شده است.
- بازی معروف دیدن اشیا اتاق وپنهان ساختن یکی از اشیا اتاق وقتی کودک بیرون رفته باشد آن گاه کودک به اتاق
آمده و باید حدس بزند کدام شی پنهان شده است.
- به او اشیا مختلف را نشان داده ونام می بریم وسپس از او می خواهیم نامشان را به یاد آورده وبگوید.
- لیوانهای هم اندازه را با مقادیر مختلف آب پر می کنیم تا ضربه زدن به آنها نت های موسیقی مختلفی تولید شود؛
پس از چند بار تمرین کودک باید با چشمان بسته صدای مخصوص هر لیوان را تشخیص دهد.
-ضبط صداهای مختلف (گریه،خنده وضربه به اشیا مختلف و...) وپخش مجدد آنها وتشخیص صدا از طرف کودک.
-ضبط صدای کودک هنگام خواندن کلمات و پخش مجدد آنها و یافتن کلمه مورد نظر پس از شنیدن صدای خودش از ضبط صوت.
- گوش دادن به صدای ضعیف رادیو وضبط وپس از آن بازگو کردن آنچه شنیده است.
- برای درمان نارسائی های ادراکی(به ویژه ادراک بصری اشکال دو بعدی):
- استفاده از لوح های آموزشی شکل های ساده و پیچیده وکپی کردن آن شکل ها به دفعات (خطوط
ساده،صاف ومستقیم،منحنی ،دایره،چند وجهی و...
- پرکردن شکل های نقطه چین یا نقاشی حیوانات و...که به شکل نقطه چین رسم شده است.
- استفاده از تصاویردرهم ومبهم وپیدا کردن اشیا یا حیوانات به خصوص در تصاویر شلوغ.
- رسم ناقص حروف (در اندازه های درشت و ریز و کامل کردن انها توسط کودک
برای بهبود نارسایی در هجی کردن و صدا کشی می توان از روش های زیر استفاده کرد:
- استفاده از هجاهای بی معنی ساده (مثل ال-اب –ات-اج و...)و سپس هجاهای مشکل تر و دوبخشی
(تی تی-زازا-بی باسی باو...)
می توان از کودک خواست اولین حرف چند کلمه را بنویسد در صورت موفقیت دوحرف اول یا دوحرف آخرکلمه
را تشخیص داده و بنویسید.
نتیجه گیری :
می توان از راه تشخیص و شناسایی درست و زود هنگام وبا استفاده از آموزش راهبرد های مناسب و در نظر گرفتن
سبک یادگیری و ویژگی های روان شناختی هر کودک به این گروه از دانش آموزان کمک کرد. با توجه به موارد
ذکر شده در مقاله وعلل وطرز درمان اختلالات یادگیری قابل درمان هستند بنابراین معلم حساس وفعال و
خلاق می تواند شاگردانی که اختلال یادگیری دارند را بهبودبخشد. با آرزوی موفقیت همه معلمان زحمت کش .
1- مدیریت برنامههای آغازین
2- مدیریت زنگ تفریح
3- مدیریت شناخت فراگیران
4- مدیریت حضور و غیاب
5- مدیریت طراحی سایر برنامههای کنترلی
6- مدیریت برنامهریزی و سازماندهی فعالیتهای آموزشی
7- مدیریت بهرهجویی از ارتباطات عاطفی و کلامی مناسب با فراگیران
8- مدیریت ایجاد و اعمال ارتباطات، مناسب با فراگیران و همکاران
9- مدیریت اعمال روشهای انضباطی
10- مدیریت ایجاد انگیزه در میان فراگیران، شامل تشویق و
تأکید بر ویژگیهای مثبت آنان
11- مدیریت بهرهجویی از تجربهها و اندیشههای دیگران
12- مدیریت زمان
13- مدیریت برخورد
14- مدیریت آشناسازی همکاران با آخرین یافتههای علمی
و پژوهشی و بهرهجویی از این یافتهها
15- مدیریت بهرهجویی از اختیارات تفویضشده
16- مدیریت ایجاد گروه های دانشآموزی در امور مدرسه
17- مدیریت تشکیل و بهرهجویی از شورای دانشآموزان در کارهای مدرسه.
این 17 محور در واقع نشان دهنده آن است که تمام مسؤولیتها و کارهای
یک معاون مدرسه به تمام معنا مدیریتی است و معاون مدیر میانی مدرسه است
و بیشک چرخ اداره و رهبری مدرسه، بدون اراده و تدبیر او نخواهد چرخید.
هر یک از این 17 محور به شاخههای گوناگون تقسیم میشود که پیشبرد
اهداف موردنظر بسیار نقش اساسی را ایفا مینمایند.
یک معاو با تقسیمبندی هر یک از این محورها میتواند برای اداره
مدرسه خود، تدابیر مناسبی را در نظر بگیرد. مسلماً با همکاری
سایر همکاران و اولیا و دانشآموزان و از همه مهمتر خود فراگیران
میتوان مدرسهای پویا، پرتحرک و هدفمند به همراه جلوههایی از
الفت و دوستی و تفاهم در کنار آموزش بنیان نهاد.
دانش آموزان عزیز!
قبل از این که بخواهید شروع به مطالعه درسی بکنید یکی از این دعا های زیر رو یا هر دو دعا رو
بخونید. سر جلسه ی امتحان هم سعی کنید وضو داشته باشید و تا وقتی که برگه های سوال رو
خدمت شما ارائه می دهند . یکی از این دعا ها رو در قلب زیباتون مرور بفرمایید. و هیچ گونه
استرس و اضطرابی نداشته باشید.
قبل از این که مدرسه تشریف بیاورید حتما صبحانه ی کافی صبحانه ( شیر و عسل ) میل بفرمایید.
و بعد از امتحان هم حتما اسراحت کافی داشته باشید.
من ایمان دارم و مطمئنم که شما با ایمان به خداوند بزرگ و تلاش و برنامه ریزی در تمام درس ها
پیروز و سربلند بیرون خواهید آمد.
۱ - دعای مطالعه :
اَللهُمَّ أخرِجني مِن ظُلُماتِ الوَهم خداونـدا مـرا خارج کـن از تاريـکي وهم*
وَ أَکـرِمنـي بِنـــــــــورِ الفَهـم کرامت ده مـرا از روشنـي دانش و فهم
اَللهُمَّ افتَح عَلَينا أبوابَ رحمتِک خداوندا به روي ما گشـا درهاي رحمت
وَ انشُر عَلَينـا خزائــنَ علومِـک بگستر گنج دانشـهاي خود بر روي امّت
برحمتک يا أرحَمَ الـرّاحميـــن بـه لطفت مهـربانتـر از تمـام مهربـانـان
***************************************************************************************
۲ - دعا ی مطالعه :
« سُبْحانَ مَنْ لا يَعْتَدي عَلي اَهلَ مَمْلَكَتِةِ، سُبْحانَ مَنْ لا يَاْخُذُ اَهْلَ الْاَرضِ باَلْوانِ الْعَذابِ ،
سُبْحانَ الرَّؤُفِ الرَّحيمِ ، اللهُمَّ اجْعَلْ لي في قَلبيْ نُوراً و بَصَرَاً و فهْماً و عِلْماً ، اِنَّكَ عَلي كُلِّ
شَيئٍ قَديرٌ »
.
**************************************************************************************
خدا حافظ و نگهدار شما
سلام
دانش آموز خوبم کم کم به شروع امتحانات ترم اوّل نزدیک می شویم.یعنی می خواهیم نتایج تلاش های سه ماهه مان را به تماشا بنشینیم.امتحان را پیش خود سخت جلوه ندهیم.بیایید شعار خواستن ، توانستن وبه هدف رسیدن را به خوبی معنا کنیم .من معتقدم که می توانی.
خود را باور داشته باش.تلاش کن ونتیجه را به خداوند رحمان بسپار.
مهم تلاش تو است.کمی پشتکار را چاشنی تلاش کن. بدان که تو لایق بهترین ها هستی،چرا که خود بهترینی.فرمایش خداوند شاهد این ادّعاست.
عزیز دلبندم :بهترین ها رااز خداوند منّان برایت آرزومندم.آسمان زندگیت همواره پر ستاره وبهار زندگیت پرطراوت باد.
دوستدارهمیشگی شما عزیزان :حمیدرضارضایی دبیر ادبیات
پدیده ای به نام معلم آزاری
خوشتر می داشتم تا از زیبایی های ارتباط بین دانش آموزان و معلمان بگویم از لحظه های نابی که فقط در مدرسه و کلاس درس اتفاق می افتد لحظه های نابی که فقط معلمان می توانند آن را درک کنند .لحظه های خوب تعلیم و تربیت که هیچ چیز بالاتر از آن نیست، لحظه هایی که دانش آموز عاشقانه معلم اش رامی بیند .هنگامی که صبح پایت به مدرسه نرسیده درمورد مرتب بودن لباست و اینکه چه رنگی به شما می آید و امروز حالتان خوب است یا نه صحبت می کنند و . . . اما می خواهم در مورد مفهومی بنویسم که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. معلم آزاری بله این واژه شبیه مردم آزاری و کودک آزاری است. در سالهای نه چندان دور معلمان با اقتدار کلاس درس را اداره می کردند و کمتر دانش آموزی به خود جرات می داد به معلم اش که حکم پدر ، مادر و الگوی بی بدیلش را داشت توهین کند .اما حکایت این روزهای کلاسها تفاوتی عمیق دارد با آنچه در سالهای گذشته در کلاس های درس می گذشت. تنبیه دانش آموز به عنوان خط قرمز محسوب می شود، کمتر معلمی از تنبیه چه کلامی چه بدنی استفاده می کند.و این ممنوعیت برای همه دانش آموزان محرز و مشخص است .آنها به خوبی می دانند که معلم حق تنبیه و توهین به دانش آموز را ندارد. و گاهی که این اتفاق رخ می دهد رسانه ها و خبر گزاری ها صدایشان گوش فلک را کر می کند.اما در مقابل رسانه ها و قوانین در خصوص توهین دانش آموزان به معلمان سکوت می کنند و حقوق معلم در این مواقع محلی از اعراب ندارد. آقای کشاورز دبیر شیمی پیش دانشگاهی فوق لیسانس از دانشگاه خواجه نصیر دبیر بنام و مسلط این درس می گوید در هر کلاس سه چهار دانش آموز بی انگیزه تمام تلاش شان در طول کلاس این است که بحث درس از مسیر خارج شود آنها معمولا سرفه های خاص می کنند صدا های خاصی درمی آورند و گاهی چیز هایی را به طرف تخته سیاه پرت می کنند. این حرکات مربوط به این سالها نیست ، درگذشته هم دانش آموزان شیطنت هایی را انجام می دادند ،شیطنت هایی که گاه باعث نشاط و شادابی کلاس و معلم می شد. اما آنچه این روزها اتفاق می افتد تلاش آگاهانه و عمدی تعدادی از دانش آموزان جهت آزار معلمان است. آنها نقشه می کشند تا به اصطلاح معلم را ضایع کنند بی خجالت و ترس و در این راه از تمام هوش و خلاقیت خود استفاده می کنند. شاید عجیب تر این باشد که این کار در کلاس های دروس جدی و معلمان حرفه ای هم اتفاق می افتد .معلمان حساس تر و با روحیه لطیف معلمی پس از مدتی انگیزه خود را از دست می دهند . در بسیاری از مدارس نمره دانش آموز که باعث نظم دانش آموز می شد هم از معلمان گرفته شده است مدیران فشار می آورند تا درصد قبولی های کاذب را بالا ببرند و آنچه می توانست حربه ای جهت نظم و انظباط شود اثر خود را از دست می دهد . شما درس ات رو بده آقا این جمله را بعضی از معلمان هم از مدیر هم از همکاران خود و گاهی از دانش آموزان شنیده اند .یعنی اینکه معلم جز درس مورد نظر کار دیگری نباید انجام دهد . معلم ریاضی درمورد ادبیات وحشتناکی که بین دانش آموزان ردوبدل می شود ناشنوا می ماند و عکس العملی نشان نمی دهد. معلم حق تذکر به دانش آموزی که در کلاس درس می خوابد را ندارد .در کل آنچه امروز در کلاسهای درس اتفاق می افتد تسلط دانش آموزان بر کلاس درس و معلمی است که خلع سلاح شده است .معلم کم کم به نقطه ای می رسد که فقط درسش را بدهد و از کلاس خارج شود. در جلسه انجمن اولیاء و مربیان پدران و مادران یا همان دانش آموزان سالهای دور که امروز فرزندان شان در مدرسه تلاش کافی ندارند از سهل انگاری و سخت نگرفتن مدرسه گلایه دارند .پاسخ روشن است .در سالهای دور که دانش آموزان تنبیه می شدند ترکه می خوردند و خلاصه چوب معلم گل بود . برای معلم کسب علم و انضباط و رعایت اخلاق دانش آموز مهم بود حتی مهم تر از آسایش و راحتی دانش آموز و البته خودش. اما امروز برای معلم مهم نیست که دانش آموز درس بخواند یا نه . تلاش بکند یا نه معلم درسش را می دهد و می رود. جالب است بدانیم که مدارس بنام و موفق مدارسی اند که به شیوه سنتی و سختگیرانه اداره می شوند .در این مدارس محصلان دائم و با اجبار باید درس پس بدهند.منظم و مسئولیت پذیر باشند آنها در می یابند در این مدارس حتی لباسی که می پوشند و نوع ادبیاتی که به کار می برند باید بر پایه تعریف مشخصی از یک دانش آموز ترازمدرسه باشد . در صورت تخطی به راحتی دانش آموز اخراج می شود. دبیرستان دخترانه ای در شهرک غرب نمرات مستمر دانش آموزان از نمرات امتحانات نهایی پایین تر بود .اتفاقی نادر در مدارس غیر انتفاعی یعنی استاندارد مدرسه بالاتر از استاندارد ملی است.در این مدرسه همه امکانات آموزشی محیاست .نظم و مقررات مدرسه نه تنها برای دانش آموز که برای اولیاء هم اجباری است . معمولا سالی چند المپیادی و رتبه تک رقمی در کنکور دارند. چیزی به نام معلم آزاری وجود ندارد معلم مقتدر است آنچنان که تلاش دانش آموزان برای استاندارد معلم بیش از نمرات نهایی است. آقای رحیمی که معلم شوخ طبعی است وقتی می خواست در دبیرستانی در جوادیه به کلاس برود از کلاس به عنوان کوره آدم سوزی یاد می کرد .کوره ای که در آن حیثیت انسانی و شخصیت کسی که معلمی را پیشه خود ساخته است به بازی گرفته می شود. خانم رضایی می گفت من از سالهای دوم سوم خدمتم یاد گرفتم که پشت به دانش آموز نباشم و کمتر روبه تخته سیاه چیزی بنویسم چون وقتی لحظه ای غفلت کنی ممکن است هر چیزی به سمت تخته بیاید ویا هر صدایی را بشنوی. آیین نامه انظباطی برای دانش آموز خاطی جریمه هایی همچون تذکر شفاهی و کتبی تعویض کلاس یا درنهایت تغییر مدرسه را در نظر می گیرد که کمتر در طول سال اتفاق می افتد. در واقع ما در مدارس نه تنها منشور حقوق دانش آموز را آموزش نمی دهیم در مورد تخلفات دانش آموز و توهین های دانش آموزان در کلاس درس مقررات روشنی نداریم . قابل توجه اینکه در آیین نامه انضباطی دانش آموزان در انگلیس حتی حکم جلب دانش آموز را به مدرسه می دهد و در مورد توهین اولیا دانش آموزان به معلمان هم مقررات سختگیرانه ای وجود دارد . نظام حقوقی مدرسه چه در مورد حقوق دانش آموز و چه در مورد حقوق معلم در کلاس درس ، قدیمی ،کلیشه ای و فاقد کارایی است این نظامنامه نیازمند بازنگری مجدانه است .تا معلم مجالی یابد برای اینکه انسان بسازد تا دانش آموز ارزش های انسانی اش پرورش یابد . بر گرفته از وبسایت فرهنگیان نیوز
|
قلب کشور بزرگ مستقلی است در طرف چپ قارّه سینه انسان !
قلب، محدود است از طرف شمال به دریای محبّت و از طرف جنوب به کشور غم، از طرف مشرق به دریاچه دوستی و از طرف مغرب به صحرای عاطفه !
پایتخت قلب، "عشق آباد" است که شهری است بزرگ، پرجمعیت و آباد !
ایالات عمده آن چهار است: محبّت، نفرت، احساس و امیال !
شهرهای بزرگ و مهمّ قلب عبارتند از : مودّت، خصومت،...
بقیه متن را در ادامه مطلب بخوانید.
گروه بندی مسابقات جام جهانی 2014 به شرح زیر است:
گروه A: برزیل، کامرون، مکزیک، کرواسی
گروه B: اسپانیا، شیلی، استرالیا، هلند
گروه C: کلمبیا، ساحلعاج، ژاپن، یونان
گروه D: اروگوئه، ایتالیا، کاستاریکا، انگلیس
گروه E: سوئیس، اکوادور، هندوراس، فرانسه
گروه F: آرژانتین، نیجریه، ایران، بوسنی
گروه G: آلمان، غنا، آمریکا، پرتغال
گروه H: بلژیک، الجزایر، کرهجنوبی، روسی
|
||
در ایران قدیم، سال کبیسه را به این صورت محاسبه می کردند که به جای اینکه هر 4 سال یک روز اضافه کنند و آن سال را سال کبیسه بنامند (حتما خوانندگان می دانند که تقویم فعلی که بنام تقویم جلالی
نامیده می شوند حاصل زحمات خیام و سایر دانشمندان قرن پنجم هجری است) هر 120 سال یک ماه جشن
می گرفتند و کل ایران این جشن برپا بود و برای این که بعضی ها ممکن بود یک بار این جشن را ببینند و عمرشان جواب نمی داد تا این جشن ها را دوباره ببینند (و بعضی ها هم این جشن را نمی دیدند) به
همین دلیل دیدن این جشن را به عنوان بزرگترین آرزو برای یکدیگر خواستار بودند و هر کسی برای طرف
مقابل آرزو می کرد تا آنقدر زنده باشی که این جشن باشکوه را ببینی و این به صورت یک تعارف و سنتی
بی نهایت زیبا درآمد که وقتی به هم می رسیدند بگویند 120 سال زنده باشی.
|
ابتلا به بیماری آسم را کاهش می دهد سرکه سیب می تواند به جلوگیری از تشکیل سنگ های کلیوی کمک می کند.مطالعات نشان می دهد که خوردن روزانه سیب می تواند بیماری های پوستی را کاهش دهد.سیب منبع پتاسیم است و برای قلب مفید است. بر اساس طب چینی: سیب سبب تقویت قلب، تشنگی را فرو نشاند، مایعات بدن را افزایش می دهد. خواص سیب برای بدن و سلامتی سیب دارای 5 درصد پروتئین است. خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون میشود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین میآورد.سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام میدهند مفید میباشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت میکند. اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتریکش بر دندانها و لثه دارند. پژوهشهای علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهستهی یک عدد سیبترش حدود 90 درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین میروند.جویدن سیب، عضلات فک را قویتر میسازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویهای ساده و طبیعی محسوب میشود. خواص سیب برای بدن و سلامتی دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامینهای گروه B، منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. همچنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت میشود.پس ارزش دارد که با این همه خاصیت هر روز سیب بخورید ضرب المثلی هست که : خوردن یک سیب قبل از خواب شما را از پزشک بی نیاز می کند . |
وقتی که امام حسین (ع) به شهادت رسید ، در پشت دوش آن حضرت پینه ها و اثرهایی بود ، از امام زین العابدین (ع) پرسیده شد این پینه ها و اثرها از چیست ؟ حضرت سجاد (ع) فرمود : این پینه ها و اثرها از بسیاری برداشتن بارهای سنگین و کیسه های غذا بود که شبها بر دوش مبارک خود به خانه های بیوه زنان و یتیمان و مسکینان میبرد. عین الحیوة صفحه 527 ، منتهی الآمال ( شیخ عباس قمی ره ) جلد 1 صفحه 344
حذیقة بن یمان گوید : دیدم پیغمبر (ص) دست حسین بن علی (ع) را گرفته و میفرماید : ای مردم این حسین بن علی است او را بشناسید ، بدانکه جانم به دست اوست او در بهشت است و دوستش در بهشت و دوست دوستش در بهشت. امالی شیخ صدوق صفحه 596 مجلس هشتادو هفتم
سماک از ام سلمه رضی الله عنهما روایت کند که گفت : روزی هم چنان که رسول خدا (ص) نشسته بود و حسین (ع) در دامانش بود ، به ناگاه اشک از دیدگانش سرازیر شد ، من عرض کردم : ای رسول خدا قربانت شوم چگونه است که می بینم شما را که اشک می ریزی ؟ فرمود : جبرئیل نزد من آمد و مرا به فرزندم حسین تسلیت گفت و به من خبر داد که گروهی از امت من او را می کشند ،
خداوند شفاعت مرا بهره ایشان نسازد. ارشاد شیخ مفید جلد 2 صفحه 133
همکاران محترمی که مایل هستند کتب راهنمای معلم پایه هفتم را داشته باشند می توانند فایل آن را از طریق لینک های زیر دانلود نمایند.
تا کنون ۴ کتاب زیر به دست ما رسیده است ، پس از دریافت راهنمای کتب دیگر لینک آنها را نیز در اسرع وقت قرار داده خواهد شد.
دانلود راهنمای معلم کتاب عربی پایه هفتم
دانلود راهنمای معلم کتاب زبان انگلیسی پایه هفتم
دانلود راهنمای معلم کتاب ادبیات فارسی پایه هفتم
دانلود راهنمای معلم کتاب فرهنگ و هنر پایه هفتم